E - mail: info@sdgk.si
Tel.: 01 4768 600, Fax.: 01 4250 683

Zborovanja

Anketa

Tudi 39. zborovanje GKS bo v Ljubljani. Se ga boste udeležili?

Da:
Ne:
Še ne vem:

Vizitka

SDGK – Slovensko društvo
gradbenih konstruktorjev

Jamova 2
1000 LJUBLJANA
Tel: 01 4768 600, 01 4768 625
Mail: info@sdgk.si

Matična številka: 5267307
ID DDV: SI53694155
TRR: 02085-0015319187
Društvo je zavezanec za DDV!

VABILO NA 39. ZBOROVANJE GRADBENIH KONSTRUKTORJEV SLOVENIJE

 Letošnje že 39. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije, bo tako kot  nekaj zadnjih let še vedno enodnevno. Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek 30. novembra v Hotelu Four Points by Sheraton v Ljubljani. Hotel nudi izvrstne  pogoje za izvedbo strokovnega dela prireditve in druženje, poleg tega pa je na voljo tudi veliko parkirnih mest, kar skupaj z lokacijo na obrobju mesta omogoča enostaven prihod. 

Z veseljem ugotavljamo, da se je število prispevkov, ki smo jih prejeli letos lepo povečalo v primerjavi s preteklim letom in se počasi že približujemo številu prispevkov, ki je bilo običajno za čas pred krizo. Skupaj smo prejeli 26 strokovnih in znanstvenih prispevkov z zelo raznoliko vsebino. Vsak znanstveni prispevek sta recenzirala vsaj po dva člana znanstvenega odbora zborovanja.  Ob prispevkih s področja snovanja, graditve, rekonstrukcij, vzdrževanja, vodenja in nadzora izvedbe različnih vrst gradbenih konstrukcij, bodo prikazani tudi najnovejši prispevki s področja razvojno raziskovalne dejavnost. Prepričani smo, da se bo za vsakogar našlo kaj še posebej zanimivega.

Podroben časovni razpored vseh aktivnosti v okviru zborovanja si lahko ogledate tukaj

Uvodno vabljeno predavanje bo imel gost iz Portugalske doc.dr. José J. OLIVEIRA PEDRO iz podjetja Grid in Univerze v Lizboni, ki nam bo predstavil izkušnje pri projektiranju in razvoju sovprežnih mostov.

Ob običajnih diskusijah ob predstavitvah prispevkov, letos načrtujemo tudi dve moderirani diskusiji, ki bosta usmerjeni v iskanje odgovorov na aktualna vprašanja povezana s:

  • Prenizkimi cenami za storitve s področja gradbenega projektiranja, kjer so izhodišča za razpravo pripravili kolegi Marjan Čerin, Leon Hladnik in Janko Mele, ter

Vnaprej dosegljivo gradivo naj vam bo vzpodbuda, da se aktivno vključite v diskusijo in iskanje poti za ureditev nevzdržnih razmer na teh področjih.

Težko pričakovano gospodarsko rast,  ki jo že nekaj časa kažejo statistični podatki, končno občuti tudi slovensko gradbeništvo. Zvišanje vrednosti gradbenih del na letni ravni je bilo v prvih sedmih mesecih kar občutno, pri tem pa je bilo precej večje pri stavbah kot pri inženirskih objektih. Mediji poročajo o povečanem povpraševanju po stanovanjih, pričakujemo pa tudi realizacijo večjih infrastrukturnih naložb. Po dolgem času so bolj optimistična tudi projektantska podjetja, ki na eni strani občutijo povečano povpraševanje po storitvah, na drugi strani pa se še vedno soočajo s problemom prenizkih cen, kar se pogosto odraža v slabi kvaliteti projektne dokumentacije, to pa preko verižnega učinka meče slabo luč na celotno gradbeništvo. Izboljšanje javne podobe gradbeništva lahko dosežemo le z zadovoljnimi naročniki in uporabniki,  zato je nujno potrebno urediti področje cen inženirskih storitev, še posebej pri javnih naročilih. Pozitivni trendi v panogi pa se žal še ne odražajo v večji želji dijakov za študij gradbeništva, vpis bolj kot ne stagnira. Če ob tem upoštevamo precejšnji osip števila študentov v preteklih kriznih letih, lahko v kratkem pričakujemo pomanjkanje ustrezno izobraženih kadrov. Vse navedeno in dejstvo, da se spreminja gradbena zakonodaja, lahko izkoristimo kot dobro izhodišče za iskanje poti po katerih si lahko naša stroka dvigne ugled v družbi.

Okvirni časovni razpored aktivnosti 

Četrtek, 30. november 2017, Hotel Four Points by Sheraton, Ljubljana
     7:30 –   8:30 Opremljanje posterjev in izložb
     8:00 –   8:30 Sprejem in registracija udeležencev
     8:30 –   8:45 Otvoritev zborovanja
     8:45 –   9:30 Vabljeno predavanje
     9:30 – 10:30 Mostovi
   10:30 – 11:00 Odmor
   11:00 – 12:45 Konstrukcije
   12:45 – 13:45 Odmor za kosilo (Organizirano v hotelski restavraciji)
   13:45 – 16:00 Pogled na stanje in razvoj stroke z diskusijami
   16:00 – 16:30 Odmor
   16:30 – 18:30 Eksperimentalna in numerična analiza
   18:30
 
Splošna diskusija in zaključek zborovanja

Podroben program si lahko ogledate tukaj.

 
                                                                                                                                       

Pokrovitelji zborovanja:


 

 

 
 

SDGK - Slovensko Društvo Gradbenih Konstruktorjev